FAQ – Gyakori kérdések

Amennyiben találkozott az alábbi videokkal, szeretnénk felhívni figyelmet, hogy hamisak !!!

https://www.youtube.com/watch?v=ZDOcFTyO-jE

Az első videon egy Zederlock makettet láthatunk amelyben nincs zárbetét. Ha figyelmesen megnézik a mi zárainkhoz tartozó kulcsot, különböző méretű lyukakkal van ellátva. Ezeknek több millió kombinációja lehetséges, ezért az összes kulcs egyedi. A kulcs végén egy nyelvecske található, amely segítségével a kulcs pontosan a helyére illeszkedik és csak ilyenkor tudnak a zárban a kis golyócskák a helyükre kerülni. A golyók mérete egyezik a kulcson található lyukakéval. Nézze meg az erről készült videót:

https://www.youtube.com/watch?v=X5B_rQb4hEg

A zárfeltörő szerszámnak, amivel kinyitják a zárat a végén egy nyelvecske található, de ennek szára egyenes és teli. Az első kérdés, hogyan működhet egy univerzális zárfeltörő, melynek az egyik oldala teli, ha a zár golyócskái a zárszerkezet bármely oldalán és mélységen helyezkedhetnek el. Második kérdés: Miért van szükség először a zárfeltörő mellett egy másik célszerszámmal körbe benyomni a golyócskákat és a második alkalomnál már nem ? Egyértelmű, hogy ez a zár semmilyen betétet nem tartalmaz és csak egy hamisítvány.

https://www.youtube.com/watch?v=dv7sqQbwmZM

Ezen a felvételen pedig két drót segítségével nyitják ki a zárat. Ezekkel lehetetlen lenne a rúgó benyomása, amely biztonsági okokból az egész zárbetétet nyitott pozicióba tolja ki. Ezeken szintén semmilyen nyelvecske nem található, mint az eredeti kulcson, amivel lehetőség lenne a zár elfordítására. Ezzel a módszerrel orosz kollegáink is próbálkoztak. Itt tekinthetik meg az erről készült videót:

https://www.youtube.com/watch?v=_gaFCtSpTpU&t=236s

Mindkét módszert mi magunk is kipróbáltuk műhelyünkben és nyugodtan kijelenthetjük, ezek csalások. Mindemellett bárkinek, aki bármelyik módszerrel feltöri bármelyik raktáron található zárunkat felajánlunk 1000 euro jutalmat. Szeretnénk felhivni a figyelmét, hogy az interneten ugyanúgy a többi világméretű biztonságtechnikai cégre amely zárbetét gyártásával foglalkozik, készültek hasonló videók. Ezek is csak a tolvajok további ügyeskedése, hogy elhitessék Önökkel, hogy teljesen mindegy melyik rendszer mellett döntenek, mert Ők az összessel nagyon egyszerűen képesek megbirokózni. Ha bármilyen kérdésük van, forduljanak hozzánk bizalommal.

A gépjárművek nagyon nagy részénél a Zederlock rendszer úgy van hozzáillesztve az adott típushoz, hogy semmilyen mértékben ne akadályozza a kormány hosszanti illetve magassági beállíthatóságát. A zár 2 gördülőcsapágyat tartalmaz amelyek a kormányrúdra szerelt betéten forognak így kiküszöbölnek bármilyen utólagos súrlódást és a kopás lehetőségét is. A legújabb ’line assist’ technológiával felszerelt autóknál, ahol a rendszer az ellenállás segítségével figyeli, hogy a sofőr keze a kormányon van-e, sem jelent semmilyen problémát. Nagyon ritka esetekben előfordul, hogy a kormány hosszanti mozgatása korlátozódik, erről ügyfeleinket előre tájékoztatjuk és természetesen lehetőség van a szereléstől való elállasra.

Ha erre bármilyen lehetőség lenne, rendszerünk sosem kapott volna engedélyt a közlekedési minisztériumtól, a Slovdekratól sem a TUI kísérleti telepétől. A zár kétszer is védve van a véletlenszerű bezáródás veszélyétől. A zárból a kulcs csak zárt pozícióban vehető ki. Ez vagy a felső pozíció, amikor a zár nyelve megakadályozza a gépjármű irányítását, vagy az alsó, amikor nem akadályozza az irányítást. Tehát a zár mechanikusan zárva van az alsó és felső pozícióban egyaránt. A második, a zár egy erős rugó segítségével állandóan kifelé irányuló nyomással van biztosítva.

A kormányrúd a gépjárművek kiszerelhető alkatrésze, amely a biztonsági rendszer beszerelése után az eredeti állapotban van visszaszerelve. Mi átvesszük az általunk szétszerelt részekre a jótállást egészen addig, amig magára a gépjárműre is vonatkozik a jótállás.Abban az esetben, ha új gépjármű vásárlásánál az eladó felhívja az Önök figyelmét, hogy a mi rendszerünk beszerelésével elveszíti jótálasát, törvényellenesen cselekszik. Nem szűnhet meg a jótállás a váltóra, ha mi zárszerkezetet szerelünk az Ön kormányrudjára. Ilyen esetben megszűnne a garancia bármilyen autó kiegészítő utólagos beszerelésénél /pl. Vonóhorog/. Ne hagyja hogy megfélemlítsék és azt a biztonsági rendszert szereljék be autojaba, amely az eladó érdeke Önnek eladni. Így keresne azon is és lopás esetén egy újabb autót adhat el Önnek!

A Zederlock egy zár, amely a kormányrudat zárja. Beszerelés után a kormányrúd áthalad a zárszerkezeten, igy a zár a kormányrúd részévé válik. A versenytársak rendszerei, melyek a váltókart zárjak a karosszériához vannak erősítve. Egy megfelelő feszítővel konstrukciójuk annyira elhajlítható, hogy lehetőség van a váltot sebességből kivenni. A manuális váltóknál elég a kuplungot kinyomni és a rendszer máris hatástalanítva van. Az elektronikus riasztóknál , immobilizereknel lehetőség van az indítás megakadályozására, különböző szivattyúk kikapcsolására a járműben. Lehetőség van különböző érzékelők telepítésére melyek aktiváljak a riasztót. A lényegi különbség abban van, hogy zárt és elfordított kormánnyal lehetetlen az autót eltolni a lakótelepről, vagy elvontatni. Az Ön gépjárműve mindig ott marad, ahol este leparkolta. Valljuk be őszintén, a riasztok zaja annyira mindennapos városainkban, hogy már senki nem figyel fel rá.